Danske OL-drømme i stafet hænger i tynd tråd

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Danske OL-drømme i stafet hænger i tynd tråd

Mændenes stafet-hold fra OL i Tokyo.
Mændenes stafet-hold fra OL i Tokyo.CHRISTIAN PETERSEN/GETTY IMAGES ASIAPAC/Getty Images via AFP
For både de danske stafetmænd og -kvinder hænger drømmen om en OL-billet i 4x100 meter i en tynd tråd. Det står klart efter andendagen ved VM i stafet på Bahamas.

Natten til mandag dansk tid var begge danske hold i aktion i opsamlingsheats med OL-pladser på spil. Og begge skuffede fælt.

Især mændene, som har været forfulgt af uheld på Bahamas, skuffede. Holdet bestående af Rasmus Klausen, Kojo Musah, Simon Hansen og Frederik Schou-Nielsen kom slet ikke i mål.

Skiftet midtvejs mellem Musah og Hansen gik galt, og så var chancen for top-2 i heatet, der var kravet for at kæmpe med om OL-pladserne, væk.

Simon Hansen måtte stå over natten til søndag med problemer med akillessenen. Hans erstatning Tobias Larsen styrtede i sit skifte og pådrog sig en mindre hjernerystelse. Derfor var der igen skiftet ud på holdet natten til mandag.

Kvinderne kom i mål, men kvartetten med Astrid Glenner-Frandsen, Mathilde Kramer, Klara Skriver Lössl og Emma Beiter Bomme var langt fra top-2 i heatet.

Faktisk sluttede den danske stafet sidst af de syv nationer i heatet i tiden 44,88 sekunder.

Der er nu kun to ledige OL-pladser tilbage. De tildeles efter verdensranglisten, hvor begge de danske hold aktuelt er et pænt stykke fra at være i spil til dem.

Omtaler