LIVE: Borussia holder stand i fransk heksekeddel - Sådan forløb kampen

Annonce
Annonce

Opdateret
LIVE: Sultne PSG byder Dortmund velkommen til Champions League brag i parisisk heksekeddelProfimedia
I sidste uge i Tyskland gav Niclas Füllkrug (31) Borussia Dortmund en 1-0-sejr over Paris Saint-Germain i den første kamp i deres Champions League-semifinale. Det er nu tid til revanchekampen - en sejr eller uafgjort vil give Bundesliga-klubben en billet til finalen på Wembley, men kan Kylian Mbappe (25) og PSG vende kampen til deres fordel?
PSG - Borussia Dortmund - Kamp-statistik
PSG - Borussia Dortmund - Kamp-statistikOpta by Stats Perform

SLUT - Borussia Dortmund holder heroisk stand og er klar til deres tredje Champions League finale. Hjemmeholdet har kun sig selv at bebrejde for at der ikke bliver fransk deltagelse i finalen. De spillede en fremragende 2. halvleg og satte tyskerne under et voldsomt pres. Men selv om de skabte masser af chancer formåede de ikke at udnytte dem, og når endelig de formåede at passere Kobel stod træværket i vejen for hjemmeholdet.

88' - CHANCE - Et vidunderligt drøn fra Vitinha tager underkanten af overliggeren. Det er bare ikke PSG's aften

85' - UDSKIFTNING - Dortmund har foretaget en udskiftning. Julian Brandt går ud til fordel for Felix Nmecha.

83' - GULT KORT - Achraf Hakimi skubber voldsomt til Nico Schlotterbeck og får tildelt et gult kort

81' - Endnu en fransk chance bliver spildt, da Marquinhos efter et ellers fremragende frispark af Lee Kang–In header lige forbi.

79' - CHANCE - Tyskerne er under et voldsomt fransk pres nu - Mbappe bliver spillet fri, men hans afslutning fra en spids vinkel får Kobel slået til hjørne

76' - UDSKIFTNING - Warren Zaire-Emery bytter med Lee Kang–In.

75' - GULT KORT - Dembele får et gult kort efter en voldsom tackling på Nico Schlotterbeck

70' - Dortmund har på det nærmeste "parkeret bussen" nede foran deres eget felt, hvor franskmændende tit og ofte bare løber ind i en tysk beton-defensiv.

Mats Hummels scorer på Donnarumma
Mats Hummels scorer på DonnarummaProfimedia

66' - UDSKIFTNING - Dortmund foretager en defensiv udskiftning. Niklas Süle kommer in i stedet for Jadon Sancho

63 - GULT KORT - Marcel Sabitzer får kampens første gule kort, da han bremser Bradley Barcola i et lynhurtigt kontra-angreb

60' - CHANCE - Nuno Mendes lancerer et flot, hårdt langskud langt ude fra, Kobel kan ikke nå den, men stolpen redder tyskerne.

59' - Hjemmeholdet har et sandt bjerg at bestige nu. De startede som lyn og torden i 2. halvleg, men Hummels' chokerende åbningsmål har virkeligt lagt en dæmper på stemningen på Parc des Princes.

55' - UDSKIFTNING - Dortmunds Karim Adeyemi går ud til fordel for den erfarne Marco Reus

50' - MÅL (0-1) - Mats Hummels kommer øverst til et hjørnespark fra Julian Brandt og scorer sit første mål i sæsonen med et flot hovedstød forbi Donnarumma. Sikke en mavepuster for hjemmeholdet!

48' - CHANCE - Fuld gas på hjemmeholdet efter pausen, der skaber kampens største chance, da bolden efter et indlæg af Mbappe via en kontra lander hos Warren Zaire-Emery, der bare skal sparke i et tomt mål, men fra få meters afstand rammer han stolpen.

46' - 2. Halvleg sat i gang

PAUSE - PSG-træner Enrique har i dagen op til kampen understreget, at det er vigtigt, at holdet ikke går i panik selv om de møder vanskeligheder. Og den tale får han i den grad brug for at holde i pausen efter en 1. halvleg, hvor hjemmeholdet i modsætning til den første kamp i Dortmund virkelig har haft svært ved at skabe chancer mod et stærkt organiseret tysk mandskab. Det ser ud til at tyskerne med et enkelt lynhurtigt kontra-angreb vil kunne stikke kniven endeligt i franskmændene.

43' - Anfører Marquinhos slår frustreret ud med arrmene og vil have en større indsats fra sine holdkammerater, og jo længere tid, der går, jo større vil frustrationen blive i den franske lejr.

39' - Füllkrug slå sig i en tackling, og signaliserer med det samme til bænken, at han har det skidt. Det her kan gøre ondt på Dortmund, men efter lidt tid kommer han på benene igen og er endda involveret i det næste tyske angreb.

34' - CHANCE - Efter et voldsomt fransk pres, erobrer gæsterne bolden og får sendt bolden ud til den lynhurtige Karim Adeyemi, der driver bolden fremad med enorm fart, men Donnarumma redder hans ellers glimrende forsøg mod den fjerneste stolpe.

29' - CHANCE - Første gang Mbappe' for alvor viser klassen, da han i kolossalt tempo, runder tre Dortmund spillere på kanten af feltet, og via Vitinha får spillet bolden ud til Ousmane Dembele, der hamrer bolden over kassen fra en spids vinkel. Skidt aktion af Dembele.

PSG - Dortmund
PSG - DortmundProfimedia

26' - Efter småspil omkring det tyske felt, falder bolden for fødderne af Vitinha, der optimistisk tager chancen fra distancen, men bolden sejrler langt over Kobels mål. I øjeblikket må tyskerne være ganske tilfreds med, hvordan kampen forløber.

21' - Hjemmeholdet er i øjeblikket for langsomme i deres opbygningsspil til at kunne true tyskerne, og kommer ikke rigtig af med Dortmund-spillerne, der står utrolig solidt i deres organisation.

17' - Hjemmeholdet vil meget gerne sætte tyskerne under pres med lynhurtige kontra-angreb efter at de har erobret bolden, men gæsterne er meget påpasselige i deres boldomgang, og er hurtigt med tilbage for at bakke op, når PSG kommer i boldbesiddelse.

13' - CHANCE - Vitinha finder Goncalo Ramos på kanten af feltet med en flot og hård alvering, Ramos kontrollerer den fint, men hans flugter går flere meter forbi målet.

11' - De to holds tilhængere har præsenteret nogle impnerende tifos fra kampens start.

7' - Efter kampens første hjørnespark til hjemmeholdet får Dortmund i to omgange clearet bolden, der ryger liger ud til Kylian Mbappe, der flugter bolden lige i armene på Gregor Kobel.

3' - Gæsterne får kampens første frispark og har masser af folk med i feltet, men Niclas Fullkrugs forsøg er lige på målmand Gianluigi Donnarumma

1' - KICK OFF - Dommer Daniele Orsato har fløjtet kampen i gang

Kl. 20.42 - Målet for PSG-er ikke at vinde med to mål. Sådan lød det fra PSG-cheftræner Luis Enrique på et pressemøde mandag.

"Målet er ikke at spille for at vinde med to mål, det er bare at vinde. Man kan ikke tåle at tænke på, at der er brug for at vinde med to. Vi bliver først og fremmest nødt til at score et mål og vinde kampen," sagdehan ifølge nyhedsbureauet AFP.

Dortmund-angriberen Niclas Füllkrug afgjorde det første opgør, efter at han scorede kampens eneste mål i det 36. minut.

Og selv om Dortmund også skulle bringe sig foran i tirsdagens opgør i Paris, opfordrer Enrique sit hold til ikke at gå i panik.

"Det er ligegyldigt, om vi indkasserer et mål. Det skete mod Barcelona i kvartfinalen. Vi skal bare tage det roligt," sagde han på pressemødet.

Kl. 20.20 - Dette er det ottende møde mellem PSG og Dortmund i de europæiske klubturneringer, hvor begge hold har vundet to kampe hver til dato (tre uafgjorte). PSG kan blive det første hold til at tabe det første opgør i både kvartfinalerne og semifinalerne og stadig gå videre til Champions League-finalen.

Kl. 20.09 - Sådan stiller de to hold op:

Startopstillinger i Paris
Startopstillinger i ParisFlashare

Kl. 20.07 -  Borussia Dortmund skiftede ti spillere undtagen målmanden til sidste weekends Bundesliga-sejr over Augsburg, så det er ingen overraskelse at Edin Terzić har valgt det samme hold, som vandt den første kamp i Tyskland.

Det betyder, at Jadon Sancho starter igen for Dortmund i en af ​​de største kampe i hans karriere til dato.

PSG har i mellemtiden lavet to ændringer fra den første kamp. Lucas Hernandez er ude med en knæskadeskade, så Lucas Beraldo starter i forsvaret.

Den anden ændring er, at Bradley Barcola tager plads på bænken, da Goncalo Ramos starter inde.