Tyske fans kastede med chokolademønter for at afbryde Bundesliga-kamp

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Tyske fans kastede med chokolademønter for at afbryde Bundesliga-kamp

Logoet for den tyske fodboldliga (DFL)
Logoet for den tyske fodboldliga (DFL) Reuters
Den tyske fodboldliga sigter mod at tjene op til en milliard euro ved at sælge en andel af medierettighederne næste år, men det initiativ fik en uønsket konsekvens fredag, da utilfredse fans kastede med chokolademønter for at fremtvinge en afbrydelse i en Bundesliga-kamp.

Tysklands fodboldklubber i 1. og 2. division stemte i denne uge for at tillade investorer at tage få andel i deres medrettigheder, da ligaer i Europa i stigende grad overvejer tv-transmissionsordninger som en måde at øge indtægterne på og øge deres globale rækkevidde.

DFL har sagt, at de sigter mod at indgå en aftale til en værdi af mellem 900 millioner og 1 milliard euro (859,6 millioner pund) inden udgangen af marts, før de tildeler medierettigheder til det tyske marked for 2025-2029.

Tilhængergrupper i hele Tyskland har annonceret planer om at protestere mod DFL's beslutning om at sælge til eksterne investorer, herunder en 12 minutters stille protest efter kick-off under weekendens kampe.

Fans holdt bannere op ved fredagens 2-2-kamp i Bundesligaen mellem Borussia Mönchengladbach og Werder Bremen og gav udtryk for deres misbilligelse. Gladbachs fans kastede også chokolademønter indpakket i guldfolie ind på banen efter afslutningen af den stille protest.

Da Werder førte 1-0, blev kampen stoppet i fem minutter i første halvleg, mens stadionpersonalet med hjælp fra dommerne ryddede banen.

Efter fredagens kamp blev genoptaget, scorede Rocco Reitz to gange for Gladbach, før Marvin Ducksch gav Werder en del af byttet med sin udligning i det 76. minut.

Gladbach ligger nummer ni i tabellen med 17 point for 15 kampe, to point foran Werder på 12. pladsen.