Alvorlig knæskade kunne have ødelagt karrieren: Nu drømmer Füllkrug om CL-finalen

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Alvorlig knæskade kunne have ødelagt karrieren: Nu drømmer Füllkrug om CL-finalen

Fullkrug scorede det eneste mål i det første opgør i semifinalen
Fullkrug scorede det eneste mål i det første opgør i semifinalenAFP
Borussia Dortmunds angriber Niclas Füllkrug er tæt på en Champions League-finale på Wembley, kun to år efter at han spillede i den tyske andendivision.

Niclas Füllkrug scorede det eneste mål i sidste uges opgør mod PSG og gav Dortmund håb om den første finale i turneringen, siden de tabte til rivalerne Bayern München i 2013, dengang også på Wembley.

Mens Dortmund fortsat er underdogs mod pengestærke PSG på trods af deres lille fordel, har Füllkrug erfaring med at overvinde oddsene.

Füllkrug er beviset på en sen opblomstring, der ikke havde spillet Champions League-fodbold før denne sæson, og hans håb om at nå sit fulde potentiale blev undermineret af en række alvorlige skader.

Fire gange i sin karriere er han gået glip af mere end en halv sæsons kampe grundet skader, især fra 2019 til 2020, hvor han rev det forreste korsbånd over i sit ene knæ.

Füllkrug repræsenterede konsekvent Tyskland på ungdomsniveau, men fik først sin debut på A-landsholdet i 2022 blot tre måneder før han fyldte 30 år.

Han har scoret 11 mål i 15 kampe - et klart signal om hans store kvalitet på et tysk hold, som ikke har imponeret på det seneste.

Fullkrugs statistik i de seneste sæsoner
Fullkrugs statistik i de seneste sæsonerFlashscore

Füllkrug kom til Dortmund i august sidste år fra Werder Bremen, hvor han havde vundet Bundesligaens topscorertitel i den foregående sæson.

Füllkrug, der er et produkt af Bremens akademi og har kælenavnet 'Luecke' ('hul') på grund af sin manglende fortand, var omkring flere klubber, før han vendte tilbage i 2019. Han spillede en nøglerolle i Bremens oprykning tilbage til den bedste række i 2021-22.

Med EM 2024 i horisonten er Füllkrug Tysklands førstevalg som angriber. Han var det eneste spiller fra Dortmund, der blev udtaget til de seneste venskabskampe mod Tyskland af træner Julian Nagelsmann.

Den tidligere Juventus- og Italien-angriber Alessandro Del Piero roste Füllkrug efter det første opgør mod PSG og sagde, at han var "på et andet niveau".

"Han er ikke så hurtig, ikke så stærk, men han er så effektiv. Han er undervurderet ," sagde Del Piero, der nu er tv-ekspert, til CBS.

"Han er en reel trussel i feltet. Han er en rigtig angriber."

"Vi så hans mål, men i første halvleg har han en mulighed for at skyde, men han giver roligt bolden til Marcel Sabitzer. En vidunderlig aflevering."

"Det betyder ikke noget endnu"

Selv om der ikke var mange, der forventede, at hverken Dortmund eller Füllkrug ville være i Champions League-semifinalen for bare et par måneder siden, sagde angriberen, at han hele tiden har haft troet på sig selv og holdet.

"Hvis jeg ikke kunne forestille mig det, tror jeg ikke, at jeg ville være her og spille Champions League og spille for landsholdet," sagde han.

"Men jeg er meget glad for at være her, fordi vi som hold fortjener at være i semifinalen."

"Det er godt at være foran 1-0, men det betyder ikke noget endnu. Vi er nødt til at arbejde godt i denne uge for at være klar til returkampen."

Dortmund har en vis erfaring med at nå langt i den prestigefulde turneringen.

Både Mats Hummels og Marco Reus, som fredag meddelte, at han forlader klubben ved udgangen af sæsonen, spillede for Dortmund i finalen i 2013.

Niklas Süle var med på det sejrende Bayern München-hold, som slog PSG i 2020.

Presset vil være på Paris på tirsdag.

De nykårede Ligue 1-mestres vigtigste mål under deres qatarske ejere har været at vinde Champions League, mens Mbappes forventede exit gør, at tiden kan være ved at løbe ud for den franske hovedstadsklub.

En sejr eller uafgjort i Paris vil bringe Dortmund, som ligger på femtepladsen i Bundesligaen, videre til finalen, det næste stop på en usandsynlig rejse for både klubben og deres brandvarme angriber Niclas Füllkrug.

Følg returopgøret på Flashscore.