Cardiff vil sagsøge Nantes for erstatning efter Emiliano Salas død

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Cardiff vil sagsøge Nantes for erstatning efter Emiliano Salas død

Sala døde i januar 2019
Sala døde i januar 2019Reuters
Cardiff City forbereder sig på at tage yderligere juridiske skridt mod Nantes, efter at den schweiziske forbundsdomstol besluttede, at Court of Arbitration in Sport (CAS) ikke havde kompetence til at behandle deres krav om erstatning for Emiliano Salas transfer, oplyste klubben tirsdag.

Salas fly styrtede ned i Den Engelske Kanal og dræbte både ham og piloten, da den argentinske angriber rejste til Cardiff efter at have underskrevet for 17 millioner euro (18,71 millioner kroner) fra Ligue 1-mandskabet i januar 2019.

Cardiff blev af FIFA bedt om at betale første rate af den transfersum, der var aftalt før Salas død, som beløb sig til seks millioner euro (6,60 millioner dollars), og de blev sat under transferembargo i december efter at have undladt at betale beløbet.

Efter at Cardiffs appel til CAS mislykkedes, betalte de beløbet, hvorefter FIFA ophævede embargoen, men den walisiske klub gik derefter til den schweiziske forbundsdomstol.

"Den schweiziske føderale domstol har besluttet, at Court of Arbitration in Sport ikke har kompetence til at behandle Cardiff Citys erstatningskrav mod FC Nantes," udtaler den walisiske klub i en erklæring.

"Dette er ikke en overraskelse, og klubben har allerede forberedt en separat retssag mod dem, som vil blive indledt med det samme, da FC Nantes skal holdes ansvarlig for ulykken, eftersom flyet og piloten var booket af deres agent.

"Det vil være for at få tilbagebetalt det, som klubben har betalt for Emiliano, og yderligere erstatning for yderligere følgetab."

Cardiff blev degraderet i slutningen af 2018-19-sæsonen efter en 18. plads og har ikke opnået oprykning til den bedste række siden.