Lyon vinder vanvidskamp og nærmer sig europæiske pladser

Annonce
Annonce

Mama Balde jubler efter sit sejrsmål i overtiden.
Mama Balde jubler efter sit sejrsmål i overtiden.FRANCOIS LO PRESTI/AFP
En hæsblæsende 4-3-sejr til Lyon mod topholdet Lille kan vise sig at blive meget afgørende for den sydfranske klub.

Det har været noget af en turbulent sæson for den franske storklub Lyon. I store dele af efteråret lå under og omkring nedrykningsstregen, og de lignede mere og mere et hold, der kunne ende med at rykke ud af den bedste franske række.

I 2024 er der dog blevet sat skik på tingene af den nye træner Pierre Sage, og kigger man på de seneste 20 kampe i Ligue 1, så er Lyon faktisk det næstbedste hold målt på point. Kun PSG er bedre.

Ikke nok med, at de nu er uden for nedrykningsfare, så er de nu også i spil til at kvalificere sig til en de europæiske klubturneringer.

Stilling
StillingFlashscore

Det er blandt andet takket være mandagens vilde sejr over Lille, der ligger på fjerdepladsen, mens Lyon ligger nummer syv. Lille startede nemlig kampen bedst og kom foran 2-0 i første halvleg, men Lyon havde ikke tænkt sig at give op. Said Benrahma reducerede efter 65 minutters spil. Herefter var der stilstand i små 20 minutter, men det skulle vise sig at være stilhed før stormen.

I det 82. minut udlignede Lyon nemlig og greb ud efter det ene point. Tre minutter senere bragte Lille sig dog på 3-2, og det så derfor ud til, at hjemmeholdet ville løbe med alle tre point. Sådan gik det dog ikke. Først scorede Alexandre Lacazette nemlig til 3-3, mens Lyons Mama Balde scorede sejrsmålet til 4-3 i det 91. minut.

Lyon er nu kun to point fra Lens på sjettepladsen, der giver adgang til Conference League. Med to kampe tilbage er muligheden derfor stadig til stede for Lyon.

Lykkes det ikke, så har de syvdobbelte Ligue 1-vindere stadig en mulighed. I slutningen af maj skal de nemlig spille Coupe de France-finale mod PSG, og her er der mulighed for at hente en plads til Europa League.