Italiensk klub hylder kræftsyg svensk trænerlegende før afgørende opgør

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Italiensk klub hylder kræftsyg svensk trænerlegende før afgørende opgør

Sven-Göran Eriksson stod foruden en række europæiske storklubber også i spidsen for det engelske landshold som aktiv træner.
Sven-Göran Eriksson stod foruden en række europæiske storklubber også i spidsen for det engelske landshold som aktiv træner.Oli Scarff/AFP
Når Sampdoria søndag møder Reggiana hjemme i Genoa, vil det være med en større hyldest af den 76-årige forhenværende cheftræner Sven-Göran Eriksson. Den uhelbredeligt kræftsyge svensker stod i 90erne i spidsen for klubben og vandt her den italienske pokalturnering.

Sven-Göran Eriksson er en højt elsket trænerskikkelse i adskillige storklubber, herunder Lazio og naturligvis svenske Göteborg, som han i 1982 guidede til en storslået UEFA Cup-sejr. Men også i Sampdoria har Eriksson en stor stjerne.

I 1994 vandt han således Coppa Italia med det liguriske mandskab, og søndag eftermiddag, når Sampdoria spiller sin sidste hjemmebanekamp i årets Serie B-sæson, hylder klubben den kræftsyge svensker på Stadio Luigi Ferraris i Genoa.

Tilbage i januar kunne den 76-årige svensker, der også var aktiv som spiller i de lavere svenske rækker, fortælle, at han er uhelbredeligt syg med kræft i bugspytkirtlen og på daværende tidspunkt ikke forventede at have mere end et års levetid tilbage.

Den norditalienske klub meddelte torsdag, at der var planlagt en hyldest til Eriksson i søndagens opgør, hvor der, ifølge klubben, vil være cirka halvdelen af de omtrent 50 spillere, som Eriksson stod i spidsen for i løbet af sine fem år i Sampdoria, til stede.

Ifølge den italienske journalist Xavier Jacobelli møder blandt andre Enrico Chiesa, Clarence Seedorf og Roberto Mancini, der alle repræsenterede Il Doria under Erikssons ledelse, op til søndagens eftermiddagshyldest.

Allerede tidligere på ugen gæstede Eriksson klubben, hvor svenskeren blandt andet mødtes med nuværende cheftræner Andrea Pirlo, ligesom den 76-årige trænerlegende talte for spillertruppen på et stadig flot italiensk.

Søndagens opgør er næstsidste spillerunde for Pirlo og Co. Den traditionsrige klub har fortsat behov for at skrabe point sammen for at være sikre på at spille playoffkampe om den oprykning, hvor de to direkte pladser er udenfor rækkevidde for Sampdoria.

Opgøret, hvor Reggiana venter, en af Sampdorias direkte konkurrenter i kampen om en plads i årets oprykningsplayoff, starter klokken 15, præcis som alle de øvrige Serie B-kampe denne søndag. Reggiana er blot tre point efter Sampdoria.