Fodboldweekenden LIVE: Suveræne City afblæser drama, Brest skal i Champions League

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Fodboldweekenden LIVE: Suveræne City afblæser drama, Brest skal i Champions League

Opdateret
Når søndagens kampe er overstået vil enten Mikel Arteta eller Pep Guardiola stå tilbage som vindende cheftræner af Premier League i denne sæson.
Når søndagens kampe er overstået vil enten Mikel Arteta eller Pep Guardiola stå tilbage som vindende cheftræner af Premier League i denne sæson.Michael Regan/Getty Images via AFP
Der er en stor weekend i vente, hvor tabellerne i flere af de største ligaer endeligt skal afgøres. Lørdag er der således tæppefald i Bundesligaen, Tyskland bedste række, mens det søndag afgøres, hvem der løber med det engelske mesterskab, hvor både Manchester City og Arsenal fortsat er i spil til titlen som engelsk mester. Også den franske Ligue 1 spilles færdig søndag.

Søndag 19. maj

Kl. 22:47  - Brest har scoret i det 90. minut, og Lille har samtidig fået et mål mod sig til slutstillingen 2-2! Champions League venter for bretonerne!

 

Slutstillingen
SlutstillingenFlashscore

Kl. 22:20 - Den tidligere FCK-spiller Håkan Haraldsson er medvirkende til at Lille er ved at snyde Brest for at komme i Champions League. Han har nemlig udlignet for Lille, der nu også er kommet foran mod Nice. Dermed har de en marginalt bedre målscore end Brest.

Tingene kan dog nå at ændre sig meget endnu. 

Kl. 21:40 - Morten Frendrup er som sædvanlig med på banen for Genoa, der ude møder AS Roma. 

Rasmus Nissen Kristensen varmer bænken for værterne i kampen, der netop er gået ind i anden halvleg. 

Stillingen er 0-0.

Startopstillingen
StartopstillingenFlashscore

Kl. 21:02 - Den tidligere FC Midtjylland-angriber Alexander Sørloth har haft en særlig dag i La Liga. Han har således stået for alle fire mål i en forrygende 4-4 mod selveste mestrene fra Real Madrid. 

Målene faldt inden for en periode på bare 17 minutter fordelt på begge halvlege. 

Kl. 19:42 - Jürgen Klopp synger for, da han midt i sin afskedstale til Anfield, begynder at synge navnet på den kommende manager Arne Slot.

Kl. 19:34 - Manchester United afsluttede en skuffende sæson med at vinde 2-0 over Brighton. Rasmus Højlund kom på tavlen til slutresultatet, og her var han såmænd assisteret af landsmanden Christian Eriksen, i hvad der måske var hans sidste kamp for de Røde Djævle.

Kl. 19:01 - Mesterskabet er i hus for Manchester City. Pep Guardiola kan se sine tropper sejre med 3-1 over West Ham United, og dermed betyder det ikke noget, at Arsenal hjemme ser ud til at ende med at vinde 2-1 over Everton. For fjerde sæson i streg er Manchester City engelske mestre. 

Kl. 18:27 - Spændingen i England er igen punkteret, for i Manchester har Pep Guardiolas helt store talisman, Rodri, bragt City foran med 3-1 mod West Ham og dermed udbygget etmålsføringen. 

Kl. 18:24 - Også i Spanien nærmer vi os sæsonafslutningen, men her resterer der dog fortsat to spillerunder. I den første af disse afvikles langt størstedelen af kampene denne søndag aften med kampstart klokken 19, mens Getafe og Deportivo Alavés lørdag mødtes.

Real Madrid er allerede for længst kåret som mestre, og Barcelona jagter således fortsat andenpladsen, som endnu kan nå at gå til Girona. Denne søndag venter Rayo Vallecano for Barcelona hjemme i Catalonien, og her er der altså ikke fundet plads til Andreas Christensen i startopstillingen. Med en sejr sikrer Barça sig et sæt sølvmedaljer.

Kl. 17:53 - Med pausestillingerne peger alt i retningen af Manchester City som engelske mestre. Chelsea kom aldrig nogensinde i nærheden af at udfordre, og efter denne sæson vinker Stamford Bridge farvel til den legendariske brasilianske midtstopper Thiago Silva.

Kl. 17:45 - Håbet lever lidt endnu for Mikel Arteta og Arsenal. For på Emirates Stadium havde gæsterne fra Everton egentlig bragt sig foran 1-0 efter en fremragende scoring af Idrissa Gana Gueye. Fra kanten af feltet sparker den senegalesiske midtbanespiller et frispark direkte ind bag David Raya. Men føringen blev kort, for bare tre minutter senere har Takehiro Tomiyasu og samtidig har West Ham fået reduceret med en fantastisk sakesparksscoring af Mohammed Kudus. 

Kl. 17:33 - Det ligner mere og mere mesterskab nummer seks i England til Pep Guardiola. Phil Foden har bragt Manchester City foran 2-0, og West Ham har i det hele taget store problemer med at holde de lyseblåklædte Mancunians fra fadet. Alphonse Areola har allerede flere gange måttet diske op med store redninger i The Hammers' bur.

Kl. 17:20 - På Anfield spiller Liverpool denne søndag for sidste gang med Jürgen Klopp ved roret. Den karismatiske 56-årige tysker har siden 2015 stået i spidsen for den nordengelske storklub, men nu er det altså slut efter blandt andet én Premier League-titel og ét Champions League-trofæ. Afskeden bliver naturligvis markeret på både den ene og den anden måde af Liverpool.

Kl. 17:05 - To minutter! Det var alt, hvad en brandvarm Phil Foden skulle bruge for at bringe Manchester City på mesterskabskurs. Englænderen, der har været i strålende spillehumør hele sæsonen, modtager flot bolden på kanten af feltet og krøller herefter bolden over i fjerneste hjørne. Det er set før, men næsten umuligt at stoppe.

Kl. 16:44 - Vi nærmer os kampstart i Premier League, hvor alles øjne vil være rettet mod Etihad Stadium i Manchester og Emirates Stadium i det nordlige London. På førstnævnte møder Manchester City nemlig West Ham United, og på sidstnævnte er det Arsenal mod Everton. Vinder City, er de engelske mestre. Snubler de, kan Mikel Artetas Arsenal løbe med mesterskabet med en sejr. 

De fire startopstillinger i de to kampe er klar.

Sådan stilles der op på Etihad Stadium denne søndag.
Sådan stilles der op på Etihad Stadium denne søndag.Flashscore
Arsenal og Everton starter med følgende spillere søndag på Emirates Stadium.
Arsenal og Everton starter med følgende spillere søndag på Emirates Stadium.Flashscore

Kl. 15:55 - Næsten et års tørke uden hjemmebanesejr i Superligaen er slut for OB. Søndag fik Søren Kroghs tropper endelig hul på den modbydelige byld, der havde vokset i 359 dage, hvor det ikke var blevet til sejr i Odense for Striwerne. For randrusianerne blev søndag sendt hjem over Lillebælt med et 2-0-nederlag i bagagen, og OB kan dermed indkassere tre livsvigtige point i kampen for Superligaoverlevelse. 

Sådan ser bunden af Superligaens kvalifikationsspil ud efter OB's sejr søndag.
Sådan ser bunden af Superligaens kvalifikationsspil ud efter OB's sejr søndag.Flashscore

Kl. 15:38 - Det dufter af tre potentielt altafgørende point for OB på Fyn. En brandvarm Luca Kjerrumgaard har scoret for fjerde kamp i træk og bragt hjemmeholdet foran med 2-0. Der resterer blot omkring et kvarter af opgøret.

Kl. 14:59 - Der er pause i Odense, og det er med godt nyt for fodboldentusiastiske fynboer. Hjemmeholdet er nemlig foran med 1-0 efter 45 minutters fodbold, scoringen sat ind af Alasana Manneh efter omtrent en halv times spil. De tre point, OB i øjeblikket har kurs mod, vil være vitale i Søren Kroghs troppers forsøg på at overleve.

Kl. 14:06 - I Sverige er sæsonen stadig ung, men denne søndag er der ikke desto mindre gang i et spændende opgør. Således spilles et af de mange lokalopgør i Stockholm, hvor Hammarby har besøg af AIK. Hos gæsterne fra AIK, er danske Benjamin Tiedemann med fra start, mens Mads Fenger starter på bænken hos Hammarby.

Kl. 13:30 - Inden Premier League skal afgøres, er der dog også et yderst vigtigt opgør på programmet i den danske Superliga. Kriseramte OB skal nemlig fortsat forsøge at afværge den katastrofe, det uomtvisteligt vil være for den traditionsrige fynske klub at rykke ned. Klokken 14 tager de hjemme på Fyn imod et Randers FC-mandskab, der omvendt jagter kvalifikationsspillets førsteplads og dermed en chance for at spille om europæisk fodbold. Startopstillingerne til opgøret er løbet ind.

Sådan stiller OB og Randers FC op i søndagens vigtige opgør.
Sådan stiller OB og Randers FC op i søndagens vigtige opgør.Flashscore

Kl. 13:09 - Efter en lang og tæt Premier League-sæson, der i længere tid lignede et kapløb mellem trioen Manchester City, Arsenal og Liverpool, falder afgørelsen denne søndag, når spillerunde nummer 38, den sidste i sæsonen, afvikles. Sidstnævnte, Liverpool, er for længst faldet fra i mesterskabskampen, og det bliver således enten Manchester City eller Arsenal, der kan lade sig krone som engelske mestre.

Bolden er dog fra spillerundens begyndelse på Pep Guardiolas banehalvdel, for hvis City formår at besejre West Ham United, er spanierens mandskab sikret Premier League-titel nummer fire på stribe, og i det tilfælde vil Arsenals præstation hjemme mod Everton altså være ligegyldigt. Begge opgør starter, ligesom alle øvrige Premier League-kampe i søndagens afsluttende runde, klokken 17.

Lørdag 18. maj

Kl. 22:50 - Bo Henriksen er en lettet mand efter Mainz' overlevelse. Og han ved, hvor sæsonen vendte for hans mandskab. Nemlig, da de fik flest klø efter hans ankomst. 

"8-1-nederlaget mod Bayern viste, at vi er nødt til at arbejde hårdt. Det har været sjovt, men også udmattende. Fansenes støtte hjalp også holdet meget. Den første udesejr er simpelthen utrolig. Men jeg er en smule træt."

Kl. 22:05 - AC Milan er allerede sikret deres andenplads i tabellen i Serie A, så det kan ikke undre, at de både lufter reserver og er bagud med 3-1 i Bergamo mod Atalanta, der stadig kæmper for at nå europæisk fodbold. 

Samtidig sender de et advarselssignal til Leverkusen inden deres finale i Europa League i Dublin på onsdag.

Kl. 21:15 - Det kan ikke være BuLiBall det hele. Så vi vender kort blikket mod den næstbedste liga i Japan, hvor vi har fået en af kandidaterne til årets selvmål. Kazuki Fujita er røget på målet af en årsag i sin tid. 

Kl. 20:30 - Xabi Alonso var synligt rørt efter sin første, store triumf som træner - og gav sine følelser frit løb. "Jeg er bare stolt over, at dette hold har skrevet Bundesliga-historie i guld," sagde Bayer Leverkusen-træneren efter 2:1-sejren over FC Augsburg: "Det er helt fortjent: 90 point, ubesejret. Vi har stadig brug for lidt tid til at indse det."

Xabis store triumf
Xabis store triumfAFP

Kl. 19:50 - Bayern Munchens erfarne angriber Thomas Müller udviser overskud i nederlagets stund. Bayerns slutning på sæsonen blev symptomatisk, da de tabte tredjepladsen i sidste spillerunde. 

"Vi lykønsker alle, der har slået os i år, selvfølgelig også de tyske mestre fra Leverkusen, og det siger jeg med al respekt."

Han siger dog også, at han bare vil i gang med næste sæson hurtigst muligt efter en rædsom omgang i denne. 

Kl. 19:09 - I Serie A nærmer sæsonen sig også sin afslutning, men Lecce kan med Patrick Dorgu i startopstillingen ikke stille meget op hjemme mod Atalanta. Gæsterne fra Bergamo er således foran med 2-0 kort inde i anden halvlegs

Kl. 18:11 - Med punktum sat i Bundesligaen, kan blikket vendes andetsteds. I Tjekkiet har Brian Priske direkte kurs mod at genvinde mesterskabet med Sparta Prag. I næstsidste spillerunde er hovedstadsklubben på besøg hos Mlada Boleslav, og allerede før pausen var Priskes tropper foran med 3-0 efter et hattrick af Jan Kuchta. Både Peter Vindahl og Asger Sørensen er med fra start hos Sparta Prag.

Kl. 17:40 - Med slutfløjtet i Frankfurt er alle brikkerne faldet på plads og Bundesligatabellen er endelig. Med Bayerns nederlag på 4-2 mod Hoffenheim og Stuttgarts 4-0-sejr hjemme over Mönchengladbach, bliver det Sebastian Hoeneß' imponerende Stuttgart, der løber med sølvmedaljerne. Samtidig sikrer Frankfurt sig med et enkelt point den sjetteplads, der er adgangsgivende til Europa League, mens føromtalte Hoffenheim må nøjes med Conference League.

Sådan sluttede kampene i sidste spillerunde af årets Bundesliga.
Sådan sluttede kampene i sidste spillerunde af årets Bundesliga.Flashscore

Köln må nok engang en tur ned i 2. Bundesliga, mens playoffkampe nu altså venter for Bochum, der skal møde Fortuna Düsseldorf, som sluttede som treere i 2. Bundesliga. Bo Henriksen og Mainz overlever, hvilket også Union Berlin gør efter dramaet i hovedstaden.

Sådan ser tabellen ud efter sidste spillerunde af årets Bundesliga.
Sådan ser tabellen ud efter sidste spillerunde af årets Bundesliga.Flashscore

Sidst men ikke mindst kan Bayer 04 Leverkusen konstatere en ligasæson som ubesejrede, efter de hjemme mod Jess Thorups Augsburg sejrede 2-1. Xabi Alonsos mandskab mangler stadig den tyske pokalfinale såvel som Europa League finalen i denne sæson.

Kl. 17:28 - Utroligt drama i Berlin! Sent i kamp fik gæsterne fra Freiburg udlignet, men et straffespark i overtiden resulterer i en scoring, selvom hjemmeholdet for anden gang i kampen brænder straffesparket. I første halvleg var det Josip Juranovic, der missede spillets største chance, mens det denne gang var Kevin Volland, men heldigvis for Marco Grotes tropper var Janik Haberer skarp og fik fulgt op. 2-1 Union, slutfløjt, overlevelsen er i hus for hovedstadsklubben efter den miserable sæsonstart.

Kl. 17:16 - Det bliver ikke nogen storartet afsked til Bayern München for Thomas Tuchel. Ude mod Hoffenheim er Bayern kommet bagud med hele 4-2 efter et strålende hattrick af kroatiske Andrej Kramaric.

Kl. 17:10 - Bo Henriksens Mainz-tropper er så godt som sikret en ny sæson i Bundesligaen. I Wolfsburg er Henriksen og Co. kommet på 2-1 efter en scoring af Sepp van den Berg, hvilket ligefrem sender Mainz forbi Borussia Mönchengladbach i tabellen.

I Bremen er hjemmeholdet samtidig kommet foran med hele 3-0 mod Bochum, mens Köln er nede med hele 4-1 i Heidenheim. Derfor ser det alt andet lige ud til, at Köln rykker direkte ud, mens Bochum skal i playoff mod Fortuna Düsseldorf.

Kl. 17:04 - Overlevelsen lurer i Berlin! På An der Alten Försterei er hjemmeholdet kommet foran mod Freiburg, og med den nuværende stilling på Westerstadion i Bremen, hvor hjemmeholdet Werder er foran 1-0 mod Bochum, sender det Union Berlin op som nummer 15 og Bochum ned som sorteper på placering nummer 16, hvor playoff om en plads i Bundesligaen mod Fortuna Düsseldorf altså vil vente.

Kl. 16:44 - I Dortmund bliver der denne lørdag sagt farvel til en gennem mange år tro væbner, da Marco Reus spiller sin sidste hjemmebanekamp for Die Borussen. Die Gelbe Wande kvitterede med lidt af en hyldest før opgøret mod Darmstadt 98, som Dortmund i øjeblikket fører sikkert.

Kl. 16:14 - Bayer 04 Leverkusen er godt på vej mod en sæson som ubesejrede, i hvert fald i Bundesligaen. Xabi Alonsos mandskab er kort før pausen foran med 2-0 hjemme mod Jess Thorups Augsburg. For de nykårede mestre mangler der dog fortsat en pokalfinale og en finale i Europa League, inden de kan sætte punktum for en hel sæson som ubesejret.

Kl. 14:51 - Startopstillingerne til eftermiddagens afsluttende Bundesligarunde er løbet ind, og der er enkelt danskere, da har fundet vej til startelleveren hos sin respektive klub.

Hos Jess Thorups Augsburg, der på udebane skal forsøge at stikke en kæp i hjulet for Xabi Alonso sensationelle Bayer 04 Leverkusen, der jagter en sæson som ubesejrede, er Mads Pedersen med fra start.

I Heidenheim er der hverken fundet plads til Rasmus Carstensen eller Jacob Steen Christensen hos gæsterne fra Köln, der skal forsøge at redde livet som Bundesligaklub i allersidste runde. Der skal dog en større sejr til, mens Union Berlin hjemme skal fejle mod Freiburg.

Netop hos Union Berlin er Frederik Rønnow naturligvis at finde mellem stængerne, mens holdkammerat Jakob Busk takker af, inden den danske reservekeeper skifter til Sønderjyske.

Andetsteds skal også Mainz 05 forsøge at sikre sig en plads i Tysklands bedste række næste sæson. På udebane møder Bo Henriksens tropper Wolfsburg, der har Jonas Wind med fra start.

Hverken Jens Stage, Yussuf Poulsen eller Robert Skov er med i startopstillingen hos henholdsvis Werder Bremen, RB Leipzig og 1899 Hoffenheim.

Kl. 14:27 - I Glasgow er Matt O'Riley sørme nok engang kommet på tavlen for Celtic. Også Kyogo Furuhashi har fået scoret for hjemmeholdet, men gæsterne fra St. Mirren har ligeledes fået scoret endnu et mål, hvorfor stillingen før anden halvleg er 2-2.

Kl. 13:48 - I Skotland er Celtic allerede kåret som mestre, men ikke desto mindre er den store danske midtbaneprofil Matt O'Riley med fra start denne lørdag, hvor Celtic hjemme i Glasgow møder St. Mirren. Hjemmeholdet er dog overraskende kommet skidt fra start og er bagud med 1-0 efter en tidlig scoring fra gæsterne.

Kl. 13:00 - Dagens helt store fokus er den tyske Bundesliga, hvor der 15:30 er kickoff i samtlige kampe af sidste spillerunde. Her er der fortsat masser at spille om, selvom Bayer 04 Leverkusen for længst er kåret som mestre. 

I toppen er der fortsat et par europæiske pladser at fordele, men det er særligt i bunden, at der er spænding denne lørdag. I hovedstaden kan Freiburg således sende Union Berlin ud i mørket, hvis Köln samtidig formår at sejre ude mod Heidenheim og indhente den målforskel, der i øjeblikket adskiller Köln og Union.

Samtidig skal Bo Henriksens Mainz 05 forsøge at sikre sig overlevelse, da blot to point adskiller danskerens mandskab og Union Berlin, der i øjeblikket indtager pladsen som nummer 16, der altså betyder de frygtede playoffkampe, hvor nummer tre fra 2. Bundesliga, Fortuna Düsseldorf, venter. 

Sådan ser lørdagens Bundesliga-program ud.
Sådan ser lørdagens Bundesliga-program ud.Flashscore
Omtaler