Lukas Jørgensen efter internationalt gennembrudsår: Bundesligaen har modnet mig

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Lukas Jørgensen efter internationalt gennembrudsår: Bundesligaen har modnet mig

Lukas Jørgensen i kamp for Flensburg-Handewitt
Lukas Jørgensen i kamp for Flensburg-HandewittProfimedia
Den danske stregspiller kan se tilbage på 2023 med glæde. Landsholdsdebut, guld med Danmark og GOG, og et skifte til Bundesligaklubben Flensburg-Handewitt. Lukas Jørgensen siger til FLashscore.dk, at tiden syd for grænsen har gavnet hans spil.

”Jeg står lidt med en træls følelse. Det er måske lidt ukoncentreret, og der var lidt for mange tekniske fejl”, siger stregspiller Lukas Jørgensen til Flashscore.dk efter kampen mod Norge, der skuffende endte 27-27 efter dansk femmålsføring med fem minutter tilbage.

”Forhåbentligt lærer vi af det. Vi kommer til at møde flere dygtige hold under EM, så det er en fin reminder om, at kampene altså vare 60 minutter”.

Lukas Jørgensen kom stormende ind på landsholdet inden VM-slutrunden i januar 2023. Siden debuten kort inden VM, er det blevet til 19 kampe i rødt og hvidt. Selvom stregspilleren stadig hører til blandt de unge med sine 25 år, føler Jørgensen sig bedre rustet til an slutrunde denne gang.

”Jeg er blevet mere integreret på landsholdet. Der er kommet en bedre forståelse af især relationer i angrebsspillet, som er vigtige i forhold til mit spil".

I Bundesligaen har det været en stejl læringskurve, især defensivt, men det er Lukas Jørgensen også fuldt bevidst om.

”Jeg arbejder hele tiden på at forbedre mig defensivt, så jeg også kan byde mig til i vores stærke forsvar”.

Sjællanderen har i Danmark tørnet ud for GOG og Aarhus Håndbold. Inden skiftet til Flensburg-Handewitt blev det til DM-guld med GOG, og altså også VM-guld i hans første slutrunde for Danmark. Det giver en ballast frem mod EM i Tyskland, mener Jørgensen.

”Sidste år var min første slutrunde, og efter mit skifte til Flensburg-Handewitt synes jeg at jeg er blevet mere moden. Det har givet flere hår på brystet at spille i Bundesligaen, og jeg føler mig meget bedre rustet når tingene skal afgøres”.

Selvom Campus Halle i Flensburg ikke er vært for kampe til slutrunden, glæder Lukas Jørgensen til at spille slutrunde i sit nye hjemland.

”Tyskerne er jo garant for at skabe en fed stemning. Jeg er sikker på at det nok skal blive en rigtigt fed slutrunde”, lyder det fra Lukas Jørgensen.

Stregspilleren fik spilletid i anden halvleg mod Norge, og fik lavet to scoringer fra stregen.