Handel blev endevendt og kritiseret: Nu er franskmand kåret som bedste defensive spiller

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Handel blev endevendt og kritiseret: Nu er franskmand kåret som bedste defensive spiller

Rudy Gobert hentede ved OL i Tokyo en flot sølvmedalje med det franske basketlandshold.
Rudy Gobert hentede ved OL i Tokyo en flot sølvmedalje med det franske basketlandshold.Michael Reaves/Getty Images via AFP
Rudy Gobert er årets defensive spiller i verdens bedste basketliga, NBA. Den 31-årige franskmand modtog natten til onsdag sin fjerde kåring som ligaens bedste defensivspiller. Der var ellers udbredt skepsis, da Minnesota Timberwolves hentede franskmanden til klubben.

Det sendte chokbølger gennem NBA, da Minnesota Timberwolves i juli 2022 sikrede sig Rudy Gobert i noget af en handel, der blandt andet sendte Patrick Beverley, Malik Beasley og Jarred Vanderbilt væk fra Minneapolis-mandskabet.

Handlen var genstand for stor debat og til tider kras kritik, men nu har Gobert efterhånden bevist, at den 31-årige franskmand var det hele værd for Chris Finch og Co. i Minnesota. Natten til onsdag blev franskmanden kåret som sæsonens bedste defensive spiller, Defensive Player of the Year.

Langt fra første gang og måske heller ikke sidste. Det var nemlig hele fjerde gang i karrieren, at den franske forsvarsekspert blev kåret som ligaens bedste defensive mand, hvormed Gobert udligner legendariske defensivspillere som Dikembe Mutombo og Ben Wallace som alletiders mest vindende af prisen som årets defensive spiller.

Det var ellers ikke den perfekte start på tilværelsen i Minnesota, som Gobert fik. Franskmanden fandt aldrig for alvor niveauet i sin første sæson i Target Center, men Timberwolves nåede ikke desto mindre til slutspillet, hvor de dog lynhurtigt blev ekspederet ud af de senere mestre fra Denver Nuggets.

Også i de såkaldte play-in kampe, hvor Minnesota skulle sikre en billet til det endelige slutspil, kom Gobert i negativt fokus, da franskmanden kom op at toppes med holdkammerat Kyle Anderson, en episode der kostede en spilledags karantæne for Gobert.

Tidligere i karrieren har Gobert ligeledes været genstand for kontroverser udenfor banen, da franskmanden under coronapandemien flere gange var i mediernes søgelys for kontroversielle udtalelser om den verserende pandemi.

Men i denne sæson har Gobert igen fundet sit tårnhøje defensive niveau. Sammen med blandt andre Anthony Edwards og Karl-Anthony Towns har Gobert ført Minnesota til en flot tredjeplads i grundspillet, mens Timberwolves lynhurtigt fik bugt med Phoenix Suns i første runde af årets slutspil endda med et såkaldt sweep, 4-0 i Minnesota-favør.

Foruden titlen som årets defensive spiller kunne Gobert ligeledes fejre fødslen af sin første søn, Roméo, tirsdag, hvorfor Gobert gik glip af holdets andet opgør i Conference Semifinals mod de føromtalte forsvarende mestre fra Denver Nuggets.

Selv uden ligaens bedste forsvarsspiller kunne Timberwolves dog uden de store problemer besejre Nikola Jokić og Co. Således tog Timberwolves en dominerende sejr på 106-80 i Ball Arena i Colorado, og dermed fører Gobert og Co. nu 2-0 i serien.

31-årige Rudy Gobert, der i løbet af grundspillet snittede 12,7 point, 12,9 rebounds og 2,1 blocks per kamp, forventes igen at være med natten til lørdag, hvor Timberwolves får besøg af Denver Nuggets hjemme i Target Center.