Ung superstjerne leverer storkamp i Timberwolves-sejr over forsvarende mestre

Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Edwards hjalp Minnesota med at tage en tidlig føring i slutspilsserien med Denver.AFP
Anthony Edwards scorede natten til søndag 43 point i sin karrieres hidtil største kamp, og Minnesota Timberwolves dominerede de forsvarende mestre fra Denver i de afgørende minutter og vandt 106-99 i lørdagens åbningskamp i NBA-slutspillets semifinaler i Western Conference.

Edwards ramte 17 ud af 29 skud fra gulvet, tre ud af syv bag trepointslinjen og alle seks frikast i sin tredje 40-points slutspilskamp i karrieren.

"Mine holdkammerater stoler på mig i alle positioner i kritiske øjeblikke i kampen. Jeg prøver at hjælpe dem," fortæller Edwards, efter at Minnesota har bragt sig foran 1-0 i Western Conference-semifinalen, hvor der spilles bedst af syv kampe i anden runde, og som fortsætter mandag i Denver.

"Det er hårdt her," kommer det fra Edwards.

"Højden, deres hold, publikum. Jeg er stolt af mine holdkammerater. De kom ud og kæmpede superhårdt."

Ingen leverede mere end NBA Sixth Man of the Year Naz Reid, som scorede de første 10 Minnesota-point i en 18-7-stime for at bryde et dødvande på 84-84. Reid scorede 14 af sine 16 point i sidste periode.

Edwards og hans holdkammerater holdt Nuggets i skak til det sidste, og "Ant-Man" tilskrev sin tid med det amerikanske VM-hold i basketball i 2023, at det havde forbedret ham i denne sæson.

"Jeg arbejdede hårdt i sommer," siger Edwards.

"Stor ros til USA-holdet. De gjorde mig klar til denne sæson. Det sætter jeg pris på."

Karl-Anthony Towns, hvis fejl-problemer sent førte til, at Reid kom ind i kampen, scorede 20 point, mens Mike Conley tilføjede 14 point, alle i anden halvleg, plus 10 assists, og Rudy Gobert hentede 13 rebounds.

Nuggets, som ikke havde været bagud i en slutspilsserie i to år, blev anført af 32 point, ni assists og otte rebounds fra den dobbelte MVP Nikola Jokic.

Men den serbiske center blev presset til at lave syv turnovers og blev presset til at skyde af en aggressiv T-Wolves-forsvarsindsats.

Michael Porter Jr. lavede 20 point for Denver, mens Jamal Murray lavede 17, alle i anden halvleg efter sin første halvleg uden point i 59 post-season kampe.

Edwards scorede 25 af Minnesotas 40 point i første halvleg med 10 ud af 17 skud, hvilket holdt T-Wolves inden for 44-40 ved pausen.

Edwards scorede 16 point i første quarter, 11 af dem i et 14-2 Minnesota run i starten af kampen. Men Nuggets svarede igen med en 21-3 spurt, der bragte dem foran 25-23 efter første quarter, hvor Jokic og Porter hver scorede ni point.

Timberwolves-træner Chris Finch, som onsdag blev opereret for en sprængt patellasene i sit højre knæ, sad en række bag spillerne for at kunne vejlede sin klub.